Uzmanlardan domuz gribi uyarısı

29 Nisan 2009 Çarşamba

Domuz Gribi Haberleri:
İSTANBUL (İHA) - İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Servet Alan, domuz gribinin belirtileri arasında ateş, ağır hastalık, boğaz ve baş ağrısı ile ileri derecede zatürrenin yer aldığını belirterek, halkı bu konuda uyardı.
Uzman Doktor Servet Alan, bazı ülkelerde sıkça görülen ve ölüme yol açan domuz gribi virüsünün hem insanları, hem kuşları, hem de domuzları hasta edebildiğini belirterek, "Bu virüsler bazen tek bir canlıda aynı anda oluşursa, bunun sonucunda virüs insandan insana bulaşır ve bu da virüsü daha tehlikeli bir hale getirir. Gripte ateş, ağır hastalık, boğaz ve baş ağrısı, ileri derecede ise zatürre görülebilir. Domuz gribi şuanda Güney ve Kuzey Amerika'da görülmekte; bölgeden ülkemize dönenlerde de görülebilir. Belirtiler vatandaşlarda ortaya çıkarsa hemen zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için aşı olmak gerektiğini belirten Alan, domuz gribi virüsüne karşı bir aşı olmadığına dikkat çekti. Uzman Doktor Alan, "Ancak domuz gribi farklı bir grip olduğundan dolayı bu aşılar etkili değildir. Şuanda da domuz gribinden koruyacak bir aşı henüz gelişmemiştir. Ancak domuz gribi için bir tedavi vardır. Virüsün çoğalmasını engelleyen iki ilaç mevcuttur. İlk belirtilerde bu ilaç kullanılırsa hastalığın ilerlemesi durdurulmuş olur ve istenmeyen sonuçlara yol
açmaz" dedi.

kaynak mynet haber sitesi haber.mynet.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten çok hassas bir konu!!