Göğüs Hastalıkları Bölümünde Yapılan Tanısal İşlemler

24 Şubat 2009 Salı


Solunum fonksiyon testi (spirometri): Başta astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi bir çok akciğer hastalığının tanı, tadavi ve takibinde kullanılan solunum fonksiyon testi cihazımız ile dinamik ve statik akciğer volümleri, bronkodilatasyon testi, diffüzyon kapasitesi ölçümü ve bronkoprovakasyon testi yapılabilmektedir.

Alerjik deri testi; Alerjik hava yolu hastalığı düşünülen hastalarda alerji nedenini saptamak amacıyla alerjik deri testleri yapılmaktadır.

Plevra ponksiyonu (torasentez); Akciğer zarları arasında su toplaması saptanan hastalarda tanı ve tedavi amacıyla iğne aracıyla sıvı alınabilmektedir.

Plevra biyopsisi; Akciğer zarı hastalıklarının tanısında özel iğne ile girilerek biyopsi alınabilmektedir.

Bronkoskopi; Fiberoptik bronkoskopi ile akciğer tümörleri saptanmakta ve bronş lavajı, fırçalama biyopsi, transbronşial biyopsi ve transbronşial iğne aspirasyon biyopsi gibi yöntemlerle patalojik tanı için örnekler alınabilmektedir. Hastanemizde, bronkoskopi ile alınan ve birçok hastalığın tanı ve takibinde oldukça yarar sağlayan bronkoalveolar lavaj örneklerinin, gerektiğinde mikrobiyolojik, patalojik ve flovv sitometrik incelenmesi yapılmaktadır.

Non-invaziv mekanik ventilasyon; solunum yetmezliği olan hastalarda PAV Vision denen cihazla nefes borusuna tüp takmaya gerek kalmadan ( Entübasyon ) maske ile solunum desteği verilmektedir. Başarı ile uygulanan bu yöntemle birçok hastanın solunum cihazına bağlanması önlenebilmektedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kanserle ilgili son gelismelere yer verdigim henuz gelistirme asamasinda olan bir web sitem var. Arastirma yaparken rasladigim bu yaziniza hem fikirlerinizi almak hem de daha cok insana ulasabilmek icin yorum birakmak istedim. Web sitemi ziyaret edip yorumlarinizi paylasabilirsiniz cok sevinirim. Yayin hayatinizda basarilar dilerim.