HEMOROİD " BASUR " LASERLE TEDAVİSİ

27 Şubat 2009 Cuma

Hastalığın 4 evresi vardır. Uygulanacak tedavi hastalığın evresine bağlıdır. Erken evre vakalarda ( evre 1), diet önerileri dışkılma alışkanlıının düzenlenmesi, bazı bitkisel katkılar veya ilaçlar ile tedavi salanır. Daha ileri evrelerde ( evre 2-3), kurutucu madde injeksiyonu (skleroterapi), band ligasyonu ve infrared koagülasyon tedavi yöntemleri uygulanabilir, ilerlemiş vakalarda ( evre 4), cerrahi tedavi yöntemleri, stapler ( Longo yontemi.) veya ultrasonik disektör ile hemoroidektomi yöntemleri kullanılabilir.

Nd-YAG lazer doksanlı yıllarda cerrahinin alanına girdikten sonra hemoroid tedavilerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Beam ve kontakt olmak üzere temel olarak iki şekilde uygulanabilir. Bu yöntem ile hemoroid memeleri küçültülür veya büyük hemoroidler kesilerek çıkartılır. Ağrısı çok az olduğundan işe dönme süresi daha kısadır.
Hastanın lazer ameliyatından sonra hastanede yatmasına gerek yoktur.
Lazer hemoroidektomi veya lazerle koagülasyon ikinci ve üçüncü dereceye kadar olan hemoroidlerde çok iyi sonuçlar vermekte, dördüncü evre hemoroidlerde ise günümüzde
tecrübenin artmış olmasına bağlı olarak daha sık kullanılmaktadır. Nd-YAG laser teknolojisinin avantajı bu bölgenin sinir uyarıları nedeni ile çok hassas ve damar ağı nedeni ile kanamalı bir bölge olmasına rağmen, operasyon esnasında kanamanın çok az olmasına imkan sağlaması ve olan az miktardaki kanamları çok iyi denetleyebilmesi, doku travmasını çok az oluşturduğu için yara iyileşmesinin diğer cerrahi yöntemlere göre daha hızlı olmasıdır.
Hastalar böylece hastanede kalış süresi azalmış, iyileşme süresi kısalmış, cerrahinin getireceği komplikasyonlar azaltılmış, operasyon sonrası ağrı düzeyi azalmış olarak tedavi edilebilmektedir. Laser teknolojisinin yüksek maliyeti, hastaların hastanede kalma süresindeki azalma, işe dönme sürelerindeki azalma ve postoperatif hasta konforu ile ele alındığında uzun vadede o kadar yüksek olmamaktadır.

Bu Konu ile ilgili diğer konularımız:

HEMOROİD "BASUR" NEDİR?
HEMOROİD "BASUR" KLİNİK MUAYENESİ
HEMOROİD "BASUR" TEDAVİ YÖNTEMLERİ

0 yorum: