PELLING

24 Şubat 2009 Salı

Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulamasıdır. Bu tedavide deriye, yüzeyel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asit uygulanır.
Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solüsyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır.
Peeling 5-10 dakikalık bir işlemdir. 2-4 haftalık aralar ile tekrarlanmalıdır. Peeling etkilerinin cilt üzerinde fark edilebilmesi için en az 6-8 seans uygulanmalıdır.

NASIL YAPILIR:
Bir bardak alın, Bardağın yarısını dolduracak şekilde pirinç unu koyuyorsunuz. Üzerini sıcak su (çok sıcak olmayacak) ile tamamlıyorsunuz.Gereken kıvama gelmesi için karıştırmanız gerekiyor. Sonrasında yüzünüze kalın bir tabaka halinde sürüyorsunuz. 10 dakika yüzünüzde bekletiyorsunuz. 10 dakika sonunda yüzünüzü yavaş yavaş yıkıyorsunuz. Bir yandan da parmaklarınızın uçları ile dairesel hareketler yapmanız gerekiyor. Cildinizin derisinin soyularak, yenilendiğini göreceksiniz. Yüzünüzü tamamen yıkadıktan sonra ise kurulayıp, nemlendirici krem sürüyorsunuz.

DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ŞEYLER:

  1. Cildinize peeling uygulamadan önce, yüzünüzü mutlaka temizlemelisiniz. Eğer mümkünse, siz de benim gibi sıcak bir banyo sonrası uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  2. Cildiniz çok sivilceli ise peeling uygulamanız sakıncalı olabilir. Eğer ufak tefek sivilceleriniz var ise, o bölgeleri hariç tutarak uygulayabilirsiniz.
  3. Gerek cilt maskeleri olsun, gerekse tonik kullanımlarında olsun, aynı şekilde peeling uygulamalarında da göz ve çevresi ile temas uygun değildir.
  4. Hassas bir cildiniz var ise, peeling uygulamasını gerek olmadıkça kullanmayın.
  5. Sizlerle paylaştığım bu peeling karışımını sadece yüz bölgeniz için uygulayın.
  6. Peeling uygulamasını gece yatmadan önce yapmanız daha uygun olur.
  7. Peeling den sonra cildinize, süt veya nemlendirici krem sürmelisiniz.
  8. Peeling uygulamalarını sıklıkla değil, haftada en fazla bir kez kullanmalısınız.

0 yorum: